Sociale netwerksites om mijn praktijk te promoten

Sociale netwerksites om mijn praktijk te promoten

Jouw praktijk is je bedrijf en of je het nu leuk vindt of niet… je moet jezelf bekend maken aan de buitenwereld. Vroeger kon dit door in de goudengids te staan, jezelf in de buurt voor te stellen, folders te verspreiden… allemaal met een relatief hoge kost! Tegenwoordig promoot je jezelf vooral online! Al blijft mond-op-mondreclame natuurlijk ZEER belangrijk.

Facebook

Facebook heeft geen inleiding nodig. Het is één van de grootste en bekendste sociale netwerksite van het afgelopen decennium. Als praktijk is het dus een must om hier een pagina te hebben.

Maar waarom dan? Waarom is facebook zo belangrijk om je praktijk te promoten? De ouders van je patiënten of je patiënten zelf liken jouw pagina. Elk van je patiënten of de ouders van je patiënten hebben een vriendengroep op facebook. Zij zullen op hun beurt berichten van jou op hun tijdlijn zien verschijnen. Wanneer zij op hun beurt nood hebben aan een logopedist zullen ze sneller geneigd zijn om bij jou aan te kloppen. Visibiliteit is hierbij belangrijk.

Het is daarom ook belangrijk dat je kwalitatief goede berichten maakt. Zo kun je bij feestdagen altijd iets leuks posten. Organiseer je een workshop? Meldt dit dan zeker op jouw pagina! Probeer ook bij een bericht altijd een foto toe te voegen. Mensen zijn namelijk meer geneigd een bericht aan te klikken of te lezen wanneer er een foto is toegevoegd. Filmpjes zijn natuurlijk nog beter, maar iets moeilijker om te maken. Want hou er altijd rekening mee dat je professioneel wilt overkomen!

Instagram

Instagram is enorm aan het opkomen en wordt momenteel vooral gebruikt door de jongere generaties! Ook hier geldt hetzelfde als bij facebook. Maar aangezien Instagram een andere insteek heeft, zal je hier toch zaken anders moeten aanpakken. Instagram is iets persoonlijker doordat je ook stories gaat aanmaken. Hiermee kunnen je volgers van de praktijk dan een beetje het doen en laten van je volgen. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar zo af en toe moet je wel eens iets van je laten horen!

Maak ook altijd mooie foto’s, handig zijn de vele filters zodat je resultaat altijd professioneel oogt. Leuke, en grappige quotes van kinderen in de praktijk kan je ook soms delen. Let natuurlijk wel altijd op dat je geen patiënteninformatie deelt! Ook nooit filmpjes of foto’s plaatsen van patiënten zonder toestemming!!