Hoe de wachtruimte opfleuren?

Hoe de wachtruimte opfleuren?

De wachtruimte is in sommige praktijken een vergeten ruimte. Vaak niet of saai ingericht. Vol met oncomfortabele stoelen die het wachten nog langer doen aanvoelen. Je wachtkamer is nogtans de eerste ruimte waar je patiënten binnenkomen. De eerste indruk die ze krijgen van jou en de praktijk. Ook zou de wachtruimte moeten fungeren als een filter tussen alle stress van buiten en de therapieruimte. Een soort cooldown zone. Je zal zien dat een mooie rustgevende praktijkruimte ten goede zal komen tijdens je therapie EN bij het aantrekken van nieuwe patiënten.

Sfeer

Zoals eerder gezegd raden we je niet aan om te gaan voor een typische wachtkamer die koud en kil is. Gebruik ook niet die typische wachtkamerstoelen, of de witte goedkoop uitziende tafeltjes! En verf zeker niet alle muren strak wit! Een kleurtje aan de muur mag echt wel!

Sfeer in je wachtkamer brengen doe je door je wachtkamer meer te zien als “de leefruimte van de praktijk”. Kleed deze ruimte aan zoals je zou doen voor je living. Natuurlijk met in het achterhoofd wel rekening houden dat er veel verloop is in de ruimte en dat er andere noodzaken zijn. Gebruik zeker natuurlijke materialen zoals hout om rust te brengen in de ruimte.

Leuk gebruik van natuurlijke tinten. De stoelen die je kiest voor je wachtkamer zijn zeer bepalend voor de ruimte. Je zet veel stoelen in een betrekkelijk kleine oppervlakte! Je kan het daarom eens anders aanpakken en in de plaats van stoelen voor banken gaan. Dit maakt de ruimte onmiddellijk zachter en huiselijker. Hou er wel rekening mee dat de ruimte hiervoor ruim genoeg moet zijn. Het mag niet aanvoelen alsof je heel de ruimte hebt volgepropt met zetels.

Niet overtuigd? Je kan ook origineel uit de hoek komen door niet allemaal dezelfde stoelen in de wachtkamer te zetten, maar door verschillende modellen te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je kan gaan voor tweedehands stoelen en zo maar een klein bedrag moet spenderen! Let er wel op dat je dan de muren in een neutrale kleur verft zodat het niet te druk is.

Ikea hacks Niet een al te groot budget voor handen? En wil je toch snel en eenvoudigs iets realiseren? Dan moet je voor jouw wachtkamer zeker eens een kijkje nemen naar ikea hacks!

Ikea hacks zijn trucjes die je op het internet vindt om Ikeaproducten te transformeren en zo soms zelfs een compleet andere invulling te geven! Aan dit fenomeen zijn er verschillende sites en instagrampagina’s gewijd!

Kijk HIER zeker eens naar nr 20 in de lijst!

Spiegel Heb je een kleine ruimte om je patiënten te laten wachten? Met een spiegel aan de muur laat je de kamer groter ogen. Op deze manier hebben jouw patiënten minder het gevoel om in een klein hokje bij elkaar te worden gepropt.

Voorbeeld van een hippe spiegel Ronde organische vormen zijn momenteel de trend, waardoor de ronde spiegels heel populair zijn. Probeer bij het kiezen van een spiegel er zeker op te letten dat de stijl past binnen de sfeer die je wilt creëren! Neem dus geen landelijk ogende spiegel wanneer je voor een strakke industriële look wilt gaan.

Kurk aan de muur Klaar om een statement te maken? Nee, kurk aan de muur geeft een rustige sfeer, maar geeft toch diepgang aan je ruimte. Geen zin om te verven? Bekleedt dan je accentmuur met kurk. Het lijkt net hout! Een leuk voordeel is dat je tekeningen, aankondigingen en informatie kan ophangen!

Gebruik kurk met mate in je interieur Je kan hierin zo ver gaan als je zelf wilt! Van een hele muur tot enkele stroken!

Planten en bloemen Planten en bloemen brengen je wachtruimte tot leven en verheffen het tot een echte plaats waar mensen graag vertoeven. Het maakt het wachten voor de ouders van kinderen ook veel aangenamer. Zij wachten immers één à twee keer per week in je wachtkamer!

Gebruik hoogteverschillen om diepte te creëren. Gebruik verschillende type planten en maak ook gebruik van verschillende hoogtes. Zo creëer je meer diepte wat weer ten goede komt voor de sfeer. Maak er wel geen oerwoud van! De patiënten moeten nog eenvoudig hun weg naar een stoel vinden!

Je hoeft ook niet standaard te gaan voor de grote planten! Een wachtkamer is vaak een kleine ruimte, dus is het zeker voldoende om hier en daar met kleinere planten te werken. Een kleine tip: je kan ze ook ophangen!

Echte planten zijn te verkiezen boven valse! Geen tijd om je planten te verzorgen? Vind je al die planten veel te veel werk? Of sterven ze altijd maar weer om onverklaarbare redenen? Ga dan zeker niet altijd voor de cactus! Ja een cactus is onderhoudsvriendelijk, maar heel je wachtruimte volstouwen met deze stekelplant is nogal eentonig! Ga in de plaats eens voor gedroogde planten! Bij Bouquet Boho kan je altijd terecht om een leuk thema boeketje aan te schaffen. Doordat deze planten gedroogd zijn gaan ze erg lang mee! En blijven ze er altijd fantastisch uitzien! Neem zeker eens een kijkje op de facebookpagina van Bouquet Boho

Een gedroogd bloemstukje = geen onderhoud!