Toch internet op huisbezoek: hoe een hotspot maken

Toch internet op huisbezoek: hoe een hotspot maken

Tegenwoordig kan je nog moeilijk zonder internet… Je oefeningen staan misschien op een online oefenprogramma? Of je patiëntendossier staat op Halingo en je wil onderweg toch eens piepen op je laptop in plaats van smartphone. Wel dat kan allemaal! Internet op verplaatsing!

Het antwoord is een hotspot maken met je smartphone! Wat heb je daarvoor nodig:

  1. een smartphone
  2. mobiel internet
  3. deze blog 🙂

Check? Alles bij de hand? Dan kunnen we van start gaan! Hieronder leggen we je uit hoe je in no time een hotspot kan maken met je smartphone.

  1. Ga naar de instellingen van je smartphone en ga vervolgens naar ‘Netwerk en internet’. Om dan te klikken op ‘Hotspot en tethering’. Let op, want het kan zijn dat het toestel dat jij gebruikt deze opties een andere naam heeft gegeven.

  2. Druk op ‘Wifi-hotspot instellen’ of ‘Mobiele hotspot’ om hem in te stellen.

  3. Sommige smartphones genereren zelf een wachtwoord voor het netwerk, zoniet dan stel je zelf een wachtwoord in! Kies wel een goed wachtwoord dat veilig is, je wilt immers niet dat andere mensen op jouw mobiele data meesurfen!

  4. Na het activeren van je hotspot verschijnt er een icoon in het notificatiescherm. Hier zie je in één oogopslag hoeveel apparaten met jouw toestel verbonden zijn.

  5. Ga nu naar je laptop en verbind je met het netwerk van je smartphone. Als wachtwoord geef je het wachtwoord in van in stap 3.

Let op: de stappen kunnen soms iets anders werken afhankelijk van welke smartphone je gebruikt. Wil je bijvoorbeeld een hotspot maken op een Samsung-telefoon, zoals de Samsung S10, dan vind je de optie onder ‘Verbindingen’. Je hoeft dan alleen op ‘mobiele hotspot’ te zoeken om de juiste instellingen in te voeren.

Hou er ook rekening mee dat de hotspot jouw mobiele data gebruikt. Een tablet of laptop kan al gauw honderden MB’s verbruiken doordat er processen op de achtergrond van je laptop internet gebruiken.