Gevolgen van de uitgestelde goedkeuring van RIZIV

Gevolgen van de uitgestelde goedkeuring van RIZIV

Gevolgen van de uitgestelde goedkeuring van RIZIV

Zo kun je de tarieven van 2022 verwerken in Halingo.

Het is de beroepsorganisaties van logopedisten niet gelukt om vóór 31 december tot overeenstemming te komen met de verzekeringsinstellingen. De partijen zijn hard bezig om zo snel mogelijk een overeenkomst te bereiken voor komende twee jaar. Het RIZIV geeft aan dat tot die tijd de volgende situatie van toepassing is:

1. U bent aangesloten aan conventie 2020-2021

  • huidige conventioneringsstatus blijft geldig
  • tarieven 2020-2021 blijven geldig

2. U bent niet aangesloten aan conventie 2020-2021

  • huidige conventioneringsstatus blijft geldig
  • vanaf 1 januari is de vermindering met 25 % van de terugbetaling door de ziekteverzekering van de verstrekkingen niet meer van toepassing

Tegelijkertijd roept beroepsorganisatie VVL haar leden op om wel de tarieven te indexeren.

Gevolgen voor de tarieven in Halingo

We krijgen daarom vragen van logopedisten of we de tarieven in Halingo aan kunnen passen aan de voorgestelde tarieven door de beroepsorganisatie. Helaas kunnen we dat niet doen tot het RIZIV dit goedkeurt. Omdat het RIZIV de voorgestelde indexatie momenteel niet erkend, blijven wij als Halingo de officiële RIZIV prijzen volgen binnen ons platform. In dit geval dus de 2020-2021 tarieven.

Manuele verwerking van de indexatie

Er is wel een mogelijkheid voor je om handmatig te indexeren. Je kunt gerust de voorgestelde geïndexeerde bedragen invullen bij het aanmaken van een sessie afspraak. Hou er alsjeblieft wel rekening mee dat wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele terugbetalingsproblematiek die hieruit zou kunnen voortvloeien tussen jou en je klant of andere partijen.

Meer info van RIZIV